Πώς είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Κίνα; Είναι ασφαλής η χρήση δημόσιου WIFI εκεί;

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν συνδέεστε σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, καθώς αποτελούν σημαντική προτεραιότητα, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνα. Δεν είναι σαφές πώς η Κίνα έχει καταργήσει την πρόσβαση του κοινού στο Wi-Fi και φαίνεται ότι τα VPN εντός της Κίνας δεν είναι ασφαλή.

Μια ματιά στο διαφορετικό Διαδίκτυο της Κίνας. είναι ασφαλές?

Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι το δίκτυο της Κίνας είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από άλλες χώρες. Ορισμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπηρεσίες ροής και ειδησεογραφικά μέσα έχουν αποκλειστεί στην Κίνα.

Οι περιορισμοί του δημόσιου wi-fi

Το δημόσιο Wi-Fi είναι ευρέως διαθέσιμο στα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα ξενοδοχεία της Κίνας. Αν και η χώρα έχει ένα τεταμένο ψηφιακό περιβάλλον, δεν είναι δύσκολο να βρείτε μια ανοιχτή σύνδεση Wi-Fi για να εγγραφείτε. Στο Χονγκ Κονγκ υπάρχουν 30.000 διαθέσιμες συνδέσεις.

Τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi αποτελούν γενικό κίνδυνο ασφάλειας, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας μοναδικός κίνδυνος ασφαλείας στην Κίνα που θα πρέπει να γνωρίζετε.

Γιατί είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi στην Κίνα

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο της Κίνας είναι αχαλίνωτο, επομένως η σύνδεση σε δημόσιο Wi-Fi θα σας θέσει σε κίνδυνο. Οι περισσότεροι χρήστες στην Κίνα είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις όταν χρησιμοποιούν δημόσιο Wi-Fi. Ο κορυφαίος πάροχος λογισμικού ασφαλείας στην Κίνα λέει ότι αυτός ο κίνδυνος ισχύει για το 80% των Κινέζων πολιτών που χρησιμοποιούν δημόσια δίκτυα Wi-Fi.

Εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi στην Κίνα, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει τεχνολογία που μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://firstworldneeds.com/ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους από τη χρήση του δημόσιου WiFi στην Κίνα.

Το «εθνικό έργο» θα επηρεάσει εκατομμύρια άτομα. Φαίνεται πιθανό ότι άλλες επαρχίες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της επαρχίας Hebei, επιβάλλοντας υποχρεώσεις επιτήρησης στους κατοίκους τους.

Πολλά VPN είναι απαγορευμένα στην Κίνα. Όσοι είναι εξουσιοδοτημένοι θα απαιτούν κυβερνητική έγκριση και πρέπει να παρέχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση όταν τους ζητηθεί.

Προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια ως προτεραιότητα, το FBI έχει συμβουλεύσει τους Αμερικανούς Ολυμπιονίκες που πηγαίνουν στην Κίνα με ένα «ειδικό τηλέφωνο μιας χρήσης», καθώς ενδέχεται να κινδυνεύουν να παρακολουθηθούν. Αυτά τα τηλέφωνα επιτρέπουν την ασύρματη επικοινωνία, αλλά έχουν επίσης όρια δεδομένων και είναι μιας χρήσης.

Ανησυχίες έχουν επίσης εκφραστεί για την ασφάλεια των Κινέζων αθλητών λόγω των hacktivists.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για να ευαισθητοποιήσει τις ανησυχίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα;

Για τους ξένους, η χρήση του κινεζικού διαδικτύου γίνεται προειδοποιητικό σημάδι.

Περιορίζει η κινεζική κυβέρνηση την πρόσβαση στο διαδίκτυο στο κοινό;

Όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο στην Κίνα θα πρέπει να ανησυχούν για την παρακολούθηση και τις εισβολές. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi.