Ένα μηχανικό πληκτρολόγιο έχει διακόπτες κάτω από κάθε πλήκτρο. Αυτά έχουν μηχανικούς διακόπτες που ανταποκρίνονται σε κάθε πάτημα πλήκτρων, ενώ τα συνηθισμένα πληκτρολόγια υπολογιστή έχουν εντελώς διαφορετική ρύθμιση. Μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο από τον θόρυβο κλικ που κάνουν κατά την καταχώρηση ενός πατήματος πλήκτρων.

Κόστος

Τα πληκτρολόγια μεμβράνης είναι φθηνότερα σε σύγκριση με τα μηχανικά πληκτρολόγια. Η χαμηλή τιμή είναι αυτό που κάνει αυτούς τους τύπους πληκτρολογίων τόσο συνηθισμένους που συχνά συσκευάζονται μαζί με νέους υπολογιστές δωρεάν.

Ωστόσο, η χαμηλή τιμή σε αυτή την περίπτωση σημαίνει και φθηνότερη ποιότητα. Αν και, έχοντας υψηλότερη τιμή από τα πληκτρολόγια μεμβράνης, τα μηχανικά πληκτρολόγια έχουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, γεγονός που τα καθιστά μια αξιόλογη επένδυση μακροπρόθεσμα. Για να μην αναφέρουμε ότι η διαφορά τιμής δεν είναι τόσο μεγάλη.

Απόδοση

Τα περισσότερα πληκτρολόγια gaming είναι μηχανικά πληκτρολόγια. Όσον αφορά την απόδοση, τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι μια κατηγορία πάνω από την άλλη.

Η ύπαρξη ενός μηχανικού διακόπτη επιτρέπει την προσαρμογή του κουμπιού για να ταιριάζει στο στυλ σας. Μερικοί διακόπτες έχουν ανιχνεύσιμο σημείο ενεργοποίησης, ενώ κάποιοι προσφέρουν πρόσθετη ακουστική ανάδραση. Κάτι που δεν γίνεται σε λαστιχένιους θόλους πληκτρολογίων μεμβράνης.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια διαθέτουν διακόπτες βελτιστοποιημένους για πληκτρολόγηση, όπως ο μπλε διακόπτης Cherry MX, είναι πολύ βαρύτεροι και πιο δύσκολο να πατηθούν “κατά λάθος” κατά την πληκτρολόγηση, δίνοντάς σας μεγαλύτερη ακρίβεια και έλεγχο κατά την πληκτρολόγηση.

Ενώ ο κόκκινος διακόπτης Cherry MX είναι πολύ ευαίσθητος και έχει χαμηλό σημείο ενεργοποίησης, που σημαίνει ότι μπορείτε να γλιστρήσετε από πάνω του, καθιστώντας τον ιδανικό για παιχνίδια.

Συνολικά, τα μηχανικά πληκτρολόγια έχουν μεγάλη απόκριση και ακρίβεια και σας επιτρέπουν να πληκτρολογείτε με πολύ υψηλότερο ρυθμό από ένα συνηθισμένο πληκτρολόγιο.

Αντοχή στο χρόνο

Όσον αφορά την ανθεκτικότητα, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο μπορεί να ξεπεράσει ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης έως και 7 φορές!

Η μέση διάρκεια ζωής ενός πληκτρολογίου μεμβράνης μπορεί να ποικίλλει. Ορισμένα εξαιρετικά φθηνά πληκτρολόγια δεν διαρκούν καν περισσότερο από 1 εκατομμύριο πληκτρολογήσεις χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Μερικά πληκτρολόγια μεμβράνης καλύτερης ποιότητας μπορούν να διαρκέσουν έως και 10 εκατομμύρια πατήματα πλήκτρων.

Μπορείτε να μαντέψετε τον αριθμό για τα μηχανικά πληκτρολόγια; Είναι εντυπωσιακά 70 εκατομμύρια πατήματα πλήκτρων κατά μέσο όρο, κάτι που το κάνει να διαρκεί πολύ περισσότερο από μερικά από τα καλύτερα πληκτρολόγια μεμβράνης.

Η ποιότητα κατασκευής των μηχανικών πληκτρολογίων είναι επίσης πολύ πιο ανώτερη από ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης. Δύσκολα θα τα δείτε να φθείρονται τόσο πολύ ή να αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως κολλήματα ή δυσλειτουργία των κλειδιών.

Το μόνο πλεονέκτημα που έχει ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης σε σύγκριση με τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι η χαμηλή του τιμή. Τα μηχανικά πληκτρολόγια κυριαρχούν από άποψη απόδοσης και αντοχής.

Συμπέρασμα

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να έχετε κατά νου πριν από την αγορά. Τα μηχανικά πληκτρολόγια κάνουν μεγαλύτερο θόρυβο από τα πληκτρολόγια μεμβράνης, το οποία δεν είναι ιδανικά για έναν ήσυχο χώρο εργασίας. Παρόλο που υπάρχουν πιο αθόρυβες εναλλακτικές λύσεις για να διαλέξετε επίσης.